sunnuntai 2. marraskuuta 2014

CX500 Candy - Toimiiko Shep's Method

Toimiiko Shep's Method?
Kyllä toimii.

Vaihdoin cx:ään uudet öljyt ja suodattimen ja lykkäsin pihalle käymään, jotta saan jäähynesteiden seasta ilmat pihalle ja nähdään vuotaako mistään. Vanha öljy olikin melkoista tervaa. Olikin selkeästi aika vaihtaa.


Uutta suodatinta paikalleen ja uudet 15W-40 öljyt sisään.



Tappokytkin päällä starttailin tovin ensin, jotta öljynpainevalo sammuu. Tämän jälkeen tappokytkin pois päältä ja cx hörähti ekalla nätisti käymään. Täytyy sanoaa että vaikka bokserimoottori wingissä kuulostaa hyvältä, niin kyllä asia on niin että V2 moottorin ääntä ei voita mikään. Hieno lotkotus.

Käytin ilman änkkäreitä cx:n kuumaksi asti. Termostaatti toimi hienosti, koska vasemman puolen kromijäähyputki muuttui jossain kohtaa kuumaksi ja lähti jäähynesteet kiertoon. Ilmaa tuli pihalle syylärin täyttöaukosta kuplina.

Taskulampun kera tiirailin jokaista mahdollista paikkaa ja kulmaa ja mistään ei minkään sortin vuotoja löytynyt. Voidaankin todeta että Shep's method näyttää toimivan. Eli vesipumpun tiivisteen sisuskalujen vaihdolla voidaan ilman lohkon aukaisua saada vesipumpun tiivisteen vuoto korjattua.

Voidaan siis todeta, että meillä on täysin toimiva cx :)

Änkkäreitä meinasin ruveta laittamaan kiinni, mutta sitten tajusin että ne kiinnitysraudat ovat melko huonossa hapessa. Kaikki muu kun on maalattu nätiksi, niin pitihän niistä harjata irtomaali ja ruoste pois ja maalata ne nätiksi. Antaa kuivua nyt ja loppuviikosta jos jaksaisi askarrella ne änkkäreiden kera paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti